Onze Mogelijkheden!

Overige Mogelijkheden...

Wordt IANTD Diver!

IANTD bied je een hele waaier aan van recreatieve duikopleidingen. IANTD geeft geen snelle oppervlakkige cursussen maar wel degelijke opleidingen waar steeds de kwaliteit voorop staat en niet de snelheid. Als je eenmaal de duikkoorts hebt kun je bij IANTD zeer gevorderde technische duikopleidingen volgen. De opleidingen voor sportduiker gaan van Open Water Diver tot en met Trimix Diver. IANTD heeft steeds een leidersrol gespeeld in het ontwikkelen van nieuwe duikopleidingen. Zoals in alle andere IANTD opleidingen is praktijk ervaring van groot belang voor het behalen van het certificaat.

IANTD BASIC EANx

Kennis maken met nitrox. Dit programma voorziet de sportduiker van een veilige manier van duiken tot een diepte van 39 meter. Men gebruikt voornamelijk de standaard gassen EANx 32 en EANx 36. Gebruikt men de standaard luchttabel en of een lucht computer, dan bouwt men een extra veiligheidsfactor in. Je kunt met dit brevet de standaard noaa 1 en noaa 11 gassen gebruiken. Met deze cursus kun je geen decompressie duiken maken.

IANTD EANx en RECREATIONAL TRIMIX

Als je al gekwalificeerd bent als IANTD EANx diver en je wilt je grenzen verleggen; maak dan kennis met trimix. Naast een korte herhaling van de leerstof van EANx diver krijg je alles te weten over de voordelen en het gebruik van helium mengsels als duikgas. Daarnaast worden twee duiken gemaakt met tx 28/25.

IANTD ADVANCED EANx

Dit programma voorziet een gevorderde opleiding in de nitrox duiken om met nitroxmengels veiliger te kunnen duiken tot 42 meter diepte. Er wordt gebruikt gemaakt van mengsels van 21 tot 40 procent EANx en decogassen tot 50 procent EANx. De volledige duik wordt nauwgezet gepland en uitgerekend. We voorzien een aantal uur theorie en oefensessies. We maken ook gebruik van een zwembad om de praktijksessie nauwgezet uit te leggen. Tijdens de zes buitenwaterduiken worden de vaardigheden intensief getraind. De advanced EANx is de noodzakelijke stap indien je verder wilt in de wereld van het technische duiken. Recreatieve duikers leren omgaan met een ademgas waarmee ze veiliger en langer kunnen duiken (extended range) tussen de 30 en de 45 meter en de terugweg plannen met 50 procent.

IANTD ADVANCED RECREATIONAL TRIMIX

Op een verantwoorde manier diepere recreatieve duiken doen tot 45 meter. Gebruik van een minder narcotisch inert gas zorgt voor een heldere geest op diepte. Geavanceerde decompressietechnieken met gebruik van EANx 50 procent en correcte duikplanning maken.

IANTD TECHNICAL NITROX

Deze cursus leert duikers om duiken tot 55 meter diepte te maken met op maat gemaakte mengsels .Tevens verschaft het meer inzicht in deze duiken met gebruik van verschillende mengsels. Een complete kennis over de limieten van welke EANx mengsels dan ook. Het gebruik van zowel EANx decompressie mengel als het gebruik van zuurstof als decompressie gas. Het in de gaten houden van de zuurstofopname tijdens de duik. Hoe de cns en otu waardes te plannen en een maximale duikveiligheid te garanderen, niveaus van vereiste reinheid van de uitrusting en het daarbij behorende onderhoud en de operationele procedures. Het technical diver certificaat is een vereiste voor het trimix programma.

IANTD NORMOXIC TRIMIX

Trimix is een ademgas dat bestaat uit zuurstof, stikstof en helium. Normoxic trimix bevat steeds 20 procent zuurstof. Tijdens duiken naar diepten tussen 45 en 60 meter is normoxic trimix ideaal geschikt als bodem gas. Door een groot percentage van de stikstof in het ademmengsel te vervangen door helium schakelt men stikstofnarcose uit zodat op deze dieptes op een veiliger manier gedoken kan worden. De decompressie stops worden uitgevoerd met 1 of 2 decogasmengels.

IANTD FULL TRIMIX

Dit programma is ontworpen voor diegene die al bezig zijn met diepduiken. Het IANTD trimix diver programma is niet ontworpen om duikers die tevreden zijn met hun recreatieve of EANx duiklimieten over te halen dieper te duiken. Trimix biedt een veiliger middel aan duikers die vanwege bijvoorbeeld werkzaamheden toch diep moeten duiken of de werkzaamheden met een helder hoofd op gemiddelde diepte moeten uitvoeren. Het trimix diver programma leert de noodzaak om voor jezelf te kunnen zorgen terwijl je duikt.

IANTD GASBLENDER

Tijdens deze gas blender cursus leer je omgaan met diverse gassen en compressoren Je leert bovendien een juiste mix berekening te maken met lege en halfvolle flessen met behulp van de rekenmachine en het gebruik van verschillende programma’s op de computer. Tevens leren we jou het vullen van argon. Argon gas wordt gebruikt als droogpak gas voor isolatie.

IANTD DECOMPRESSIE SOFTWARE SPECIALIST

Diepgaande studie van decompressie theorie. Het omgaan met decompressie theorie. Duikcomputers: hoe werken ze en wat zijn de belangrijkste functies.

NOORDZEE WRAKDUIKEN

Op de Noordzee liggen meer dan 1000 wrakken! Buiten het feit dat het opdoemend aanzicht van een wrak vanuit de diepte een prachtig gezicht is, zwemt er op de grotere Noordzee wrakken voldoende vis om zelfs de meest ervaren tropenduiker tevreden te stellen. Helaas zijn de omstandigheden op de Noordzee niet altijd even goed. Je duikt in de Noordzee op het tij, wat stroming met zich mee kan brengen, het zicht is niet altijd optimaal en sommige wrakken liggen wat dieper. Gezien deze omstandigheden zul je begrijpen dat de nodige ervaring en opleiding nodig is om te duiken op de Noordzee. Wil je graag duiken op de Noordzee? Dan is deze opleiding wat voor jou! De opleiding bied jou alle kennis om veilig op de Noordzee te kunnen duiken.

Prijzen IANTD - Opleidingen

 • BASIC EANX € 125,00
 • ADVANCED EANx € 175,00
 • IANTD BASIC en ADVANCED EANx samen € 275,00
 • TECHNICAL NITROX € 300,00
 • RECREATIONAL TRIMIX € 225,00
 • ADVANCED RECREATIONAL TRIMIX € 325,00
 • IANTD RECREATIONAL en ADVANCED RECREATIONAL TRIMIX samen € 525,00
 • NORMOXIC TRIMIX € 380,00
 • FULL TRIMIX € 700,00
 • GASBLENDER € 125,00
 • DECOMPRESSIE SOFTWARE SPECIALIST € 125,00
 • NOORDZEE WRAKDUIKEN € 125,00
Alle prijzen zijn onder voorbehoud exclusief vulling en materiaalhuur!