Onze Mogelijkheden!

Overige Mogelijkheden...

Wordt nu een PADI Night Diver!

Er gebeurt in het donker zoveel onder water dat je overdag bij licht niet ziet. De Manta’s die gaan eten, koraal dat zich voortplant, Barracuda’s die aan het jagen zijn. Naast deze gedragsverandering van de dieren die je overdag ziet, zie je in het donker ook hele andere en unieke zeedieren.

Duikers die nog niet heel ervaren zijn, zijn vaak zenuwachtig als ze zien hoe donker het is. Maar na de eerste nachtduik ervaring zijn ze vaak meteen om. Ook deze verandering bij mensen maakt dat de cursus de moeite waard is.

Mocht je je afvragen wat er zoal onder water gebeurt als de zon eenmaal onder is, schrijf je dan in voor de PADI Night Diver Specialty-cursus.

Om deel te kunnen nemen aan de Night Diver Specialty-cursus moet je het PADI (Junior) Open Water Diver-brevet of een hoger brevet hebben en minimaal 12 jaar oud zijn. Deze specialty kost € 150,-.

Wat ga je leren?

Door bij nacht te duiken leer je om je te focussen op datgene wat door je lichtbundel verlicht wordt, om je drijfvermogen op gevoel onder controle te houden, om bij je buddy te blijven en om aandacht te schenken aan de kleine details waar je normaal overdag niet op zou letten.

Tijdens de drie nachtduiken zul je het volgende gaan oefenen:

  • Gebruik van je duiklamp en communicatietechnieken.
  • In het donker het water in en uit gaan en navigeren.
  • Vaststellen hoe planten en dieren anders zijn of zich anders gedragen bij nacht.

Daarnaast levert de eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus ook vrijstelling op voor de desbetreffende Adventure Dive van je Advanced Open Water Diver-cursus – vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

Duikuitrusting

Los van je basis duikuitrusting, heb je een hoofd-duiklamp nodig en een backup-lamp. Je PADI Instructeur beveelt je mogelijk nog andere uitrustingsstukken aan, zoals bijvoorbeeld een dikker duikpak zodat je het voldoende warm hebt na het invallen van de duisternis.

Ga van Start

Schrijf je in voor deze cursus via duikschool@duikschooloostvoorne.nl. Je krijgt dan het PADI Night Diver Crew-Pak met daarin je cursushandboek. Door voorafgaand aan de lessen de kennis op te doen ben je beter voorbereid op de sensatie van het verkennen van de onderwaterwereld bij nacht.
 
Wil je eerst meer informatie mail dan naar duikschool@duikschooloostvoorne.nl of bel 06-51067200 (met nummerherkenning aan, dan kunnen wij je terugbellen als we weer boven water zijn!).